Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konečně jsem se od července 2011 posunula s tímto příspěvkem    :

Bylinky jsou prostě skvělé. Naše první jarní sklizeň ze zahrádky - medvědí česnek, pažitka, petrželka, libeček, kopřivy, smetánka, ptačinec, řebříček,  sedmikrásky, fialky, řepík, maliník, jahodník, medunka a máta nám doma tak úžasně voněly...

p1010016.jpg

Bylinky jsem sbírala již v dětství s babičkou. Stále si je sbírám, suším, dělám směsi, maceruji v olejích. Při sběru, a následném zpracovávání využívám starých moudrostí a různých vychytávek, aby svou hodnotu neztratily a moje práce tak nebyla zbytečná.

p1010053-----kopie.jpg

Byla ale kdysi doba, kdy už ani naše bylinky u mne nezabíraly. Tělo jsem si i tak zvanou zdravou stravou tak vyšťavila, že bylinky, se svou velkou léčivou silou, byly krátké. Chtělo to komplexní změnu v přístupu k tělu. V té době jsem si nosila zbytečných 14 kg "něčeho" navíc, brala dlouhodobě léky a dál nabírala nemoci. Dcerka byla navíc neustále nemocná a na alergologii. Vyzkoušely jsme toho spoustu. Léky, přírodní medicínu, různé opěvované doplňky a byla spousta zklamání. Většina doplňků je totiž jen opěvovaná. Byla to fakt zlá doba.

Díky "náhodným" setkáním s lidmi kteří hledají příčiny a souvislosti, jsem postupně začala chápat potřeby svého těla, více dávat na intuici a začal se nám měnit náš svět. Je potřeba se mít opravdově rád, vážit si svého těla a hlavně mu dávat to co potřebuje a dělá mu dobře. Už mnohokrát jsem se přesvědčila, že "vše zlé je pro něco dobré". A tak i díky našim osobním zkušenostem a ne jen aplikování suché teorie ze seminářů či vyčtené z knih, tak nyní mohu lépe poradit těm, kdo si chtějí život PROŽÍT.

Ráda bych se rozepsala o nejoblíbenějších bylinkách či planých rostlinách a zkušenostech s nimi. Tak až bude vhodná konstalace dám zase něco k počtení.

O bylinkách již byla napsána spousta knih a nyní je máme možnost shlédnout i v jiné podobě než papírové:

 

500 bylinkových receptů

Netradiční bylinkář


Zaujaly vás tyto odkazy? Kliknutím na níže uvedené tlačítko je můžete přidat na svůj profil na Facebook, doporučit jej svým známým e-mailem, popřípadě přidat k oblíbeným položkám ve vašem prohlížeči.