Jdi na obsah Jdi na menu
 


0017104-23.jpg

 

 

Úryvek z knihy:

" Všichni nás zdárně přesvědčují o tom, jak máme žít. Nikdo nám již dlouho nepoložil zásadnější otázku - proč? V tom nám neporadí nikdo, o tom se nemluví v módních časopisech ani v populárních televizních seriálech. Můžeme se však domnívat, že právě tato obyčejná otázka je prvním předpokladem ke skutečné léčbě."

 

 

Tato kniha přináší neobvyklý pohled na zdraví člověka a ještě neobvyklejší způsoby léčení jako výsledek dlouholetých zkušeností MUDr. Miroslava Pekárka a jeho života s medicínou. Autor se zamýšlí nad současným způsobem života a podává návody na jeho proměnu.

I ti nejzdravější lidé se totiž pohybují v nemocném světě, neboť postoj člověka k vlastnímu zdraví je v příkrém rozporu s jeho péčí o zdraví celé planety. A protože vnější okolnosti dokážeme měnit jen pozvolna, musíme si vytvořit bohatý vnitřní svět jako dostatečnou protiváhu.

Dále se autor věnuje umění v jeho rozmanitých podobách, neboť jeho funkce při léčení není dostatečně oceněna. Přitom je to právě umění, které nám nejúčinněji pomáhá proniknout do odlehlých oblastí duševního života.

Působivá podoba textu vznikla ze spolupráce spisovatelem Václavem Vokolem - ze setkání dvou odlišných, leč stejně významných osobností.