Zimní čaj
![tresne-recepty-tresnove.jpg](/img/picture/79/tresne-recepty-tresnove.jpg)
1 kg červeného rybízu
1 kg různého ovoce
1 kg cukru
2 dcl rumu
hřebíček, skořice
Ovoce rozpečeme v pekáči v troubě s cukrem a kořením. Když už to vše bublá, přidáme rum, chvíli povaříme a plníme do skleniček. Nesterilujeme.
Podle zkušenosti je nutný červený rybíz, moc dobrý je i černý. Bez švestek, červené i černé jeřabiny a jablek bych jej již nedělala. Skvělé jsou v něm i broskve, višně. (Protože červený rybíz je zralý dříve než ostatní ovoce, nezbývá nám nic jiného, než si jej zamrazit předem do mrazničky.)
Po zimních procházkách Vás tento čaj krásně prohřeje a zpříjemní náladu. Při posezení s přáteli Vám bude ještě lépe na duši i na mysli.