Jdi na obsah Jdi na menu
 


 ... a přijde na svět novorozeně, nejen vaše,

ale vašich dětí a potom jejich dětí - a pak se přestanete ptát

a už víte, že naše žití má smysl. 

Rosemary Wellsová, "Váš vnuk a Vy"


Nikdo nemůže vědět, co znamená život, co znamená svět, nemůže znát význam čehokoli, dokud nemá dítě a nemiluje ho. A pak se celý jeho svět změní a nikdy se už nic nebude zdát úplně stejné jako dřív.

Lafcadio Hearn


Ano, mít dítě je nejkrásnějším "nerozumným" skutkem,

který mohou spáchat dva milující se lidé.

Miroslav Horníček


Je vaše, objímejte je, ochraňujte je a veďte, dejte mu svoji sílu a vědomosti a vše dobré, co život může nabídnout. Důvěra, kterou ve vás má, je posvátná. Nikdy mu nesmíte ublížit kousavými a bodavými slovy. Vychovávejte je v pravdě.

Michele Guinnessová


 Už nikdy nebudete volní. Budete žít dva životy, svého dítěte a svůj vlastní. A velké nesnáze vám způsobí, když je budete muset nechat, aby se rozhodovalo podle svého - ať vám vaše zkušenost říká cokoli. Toto životní pouto v sobě milosrdně skrývá štěstí stejně jako bolest v srdci. Můžete s ním sdílet jeho radosti, vítězství a nadšení. Vzdálenost vás nerozdělí. Budou bezesné noci. Dny čekání na jediné slovo. Ale budou i dopisy. Neočekávaná zavolání telefonem. Údiv, uvidíte-li je stát na prahu dveří, právě když jste si mysleli, že je na druhém konci světa. A štěstí, větší, než jste kdy měli za možné. Překvapení. Ohromení. Protože to je váš poklad plný diamantů. A ty se vryjí do vašeho srdce a mysli.

Rosanne Amrose - Brownová


  • Děti dodržují pravidla. Svá vlastní .

  • Dítě se považuje za střed vesmíru. Tento dojem získává z jednání lidí v jeho okolí.

  • Jeho první dcera ho úplně změnila. Je v něm něžnost, kterou v něm neprobudila ani láska. Drží ji jako květinku, jako nejtenčí sklo. Je pln údivu nad tímto novým a půvabným životem, neuvěřitelným ve své dokonalosti.

    Pam Brownová  

Drahé dítě,

budu se o tebe starat a chránit tě, dokud nevyrosteš.

A pak tě nechám vyletět z hnízda.

Ale láska k tobě ? Ta zůstane napořád.

Charlote Grayová